Sposób przygotowania:
Parówki w kapuście włoskiej.
1.Kapustę oczyścić wyciąć gołąbki. Włożyć całą do dużego garnka, zalać wrzątkiem. Obgotować, stopniowo zdejmując liście, gdy zaczną mięknąć. Ściąć z nich grubsze kłącza. Składać po dwa liście, a następnie zawijać w nie parówki (jak gołąbki).
2.Na dnie rondla ułożyć pozostałe liście, a na nich zawinięte parówki. Wlać gorący bulion. Dodać smalec. Dusić pod przykryciem 20 minut.
3.W tym czasie rozgotować pomidory, przetrzeć przez sito i przelać do garnka z parówkami (można też użyć pomidorów z puszki). Gotować 10 minut. Sos doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku.
2.Na dnie rondla ułożyć pozostałe liście, a na nich zawinięte parówki. Wlać gorący bulion. Dodać smalec. Dusić pod przykryciem 20 minut.
3.W tym czasie rozgotować pomidory, przetrzeć przez sito i przelać do garnka z parówkami (można też użyć pomidorów z puszki). Gotować 10 minut. Sos doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku.
msewka
natalka1107@o2.pl
To znaczy musi Pani ściągać z kapusty po jednym liściu i odcinać twarde kłącze.I potem włożyć do liścia jedną parówkę i zawinąć ją tak,jak się zawija gołąbki. A dalej postępować według tego,co napisałam ;)
msewka
Ja najpierw wycinam głąb i łatwiej zdejmować liście parząc je we wrzątku.
Z parówkami nie robiłam jak dotąd.
natalka1107@o2.pl
Na prawdę polecam :) Wiadomo,że inaczej smakują niż prawdziwe gołąbki ale na prawdę są bardzo dobre np. na kolację żeby coś ciepłego sobie zjeść. Jak Pani wypróbuje ten przepis to proszę o informacje jak Pani smakowało :)