sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Pascha kakaowa z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja Wielkanoc nie może się obyć bez paschy. W tym roku przygotowałam kakaową z bakaliami. Jest puszysta i pyszna.

Pascha kakaowa z bakaliami

Składniki:

Pascha kakaowa z bakaliami

Składniki

Sposób przygotowania:

Pascha kakaowa z bakaliami
Ser mielimy trzykrotnie przez maszynkę do mięsa.

Miękkie masło ucieramy z pudrem. Stopniowo dodajemy ser i śmietanę. Na koniec wsypujemy kakao. Masę ucieramy dość długo aż podwoi swoją objętość. Powinna być puszysta i lekka. Na koniec dodajemy bakalie i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce czekoladę.

Całość przekładamy do odpowiedniej wielkości salaterki lub innego naczynia wyłożonego gazą. Dociskamy talerzykiem i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy paschę i ostrożnie zdejmujemy gazę.

Przekładamy na talerz i dekorujemy bakaliami, migdałami, żelkami lub innymi słodkościami.