Pasta szuta ze spaghetti po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Spaghetti podajemy na półmisku lub w salaterce-w małej salaterce. Pastę Szuta-w miseczce porcelanowej.

Pasta szuta ze spaghetti po włosku

Składniki:

Pasta szuta ze spaghetti po włosku

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta szuta ze spaghetti po włosku
Pasta Szuta: Na mocno rozgrzany olej wrzucamy posiekaną cebulę,czosnek utarty z solą,pokrojone pomidory i suszone grzybki(wcześniej umyte pod bieżącą wodą i wymoczone).Zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu 30 min.Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy,przed odstawieniem zagęścić osobno mąką z mlekiem.Dodajemy 1 łyżką masła i odstawiamy .W tym czasie w 3 litrach osolonej wody gotujemy w spaghetti.Hartujemy przeszło 10 min wlewając 1/2l zimnej wody.Po ugotowaniu sos przecieramy przez sito.Można wsypać zieleninę.Ser ucieramy na jarzynowej tarce z dużymi oczkami.