klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

paszteciczki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonale smakuje w czasie wyprawy nad wode

paszteciczki z pieczarkami

Składniki:

paszteciczki z pieczarkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

paszteciczki z pieczarkami
Wyrobic ciasto,drożdże wymieszac z
mąką,a potem z pozostałymi
składnikami.
Odstawic do wyrosnięcia.
Udusic drobno pokrojone pieczarki i cebulkę.
Dodac mąkę zmieszaną z 3 łyzkami
wody i zagotowac.
Potem dolac smietanę.
Nastepnie dodac żółtko,koperek i
przyprawy.Wymieszac i zagotowac.
Odstawic do wystygnięcia.
Ciasto rozwałkowac na grubośc
ok.1 cm.i pokroic w prostokąciki.
Na kazdy nałożyc farsz i zwinąc w
rulon.
Wierzchy posmarowac białkiem.
Włozyc do piekarnika..Pieczemy
20 min.w temp.220 stopni.