Sposób przygotowania:
paszteciczki z pieczarkami
Wyrobic ciasto,drożdże wymieszac z
mąką,a potem z pozostałymi
składnikami.
Odstawic do wyrosnięcia.
Udusic drobno pokrojone pieczarki i cebulkę.
Dodac mąkę zmieszaną z 3 łyzkami
wody i zagotowac.
Potem dolac smietanę.
Nastepnie dodac żółtko,koperek i
przyprawy.Wymieszac i zagotowac.
Odstawic do wystygnięcia.
Ciasto rozwałkowac na grubośc
ok.1 cm.i pokroic w prostokąciki.
Na kazdy nałożyc farsz i zwinąc w
rulon.
Wierzchy posmarowac białkiem.
Włozyc do piekarnika..Pieczemy
20 min.w temp.220 stopni.
mąką,a potem z pozostałymi
składnikami.
Odstawic do wyrosnięcia.
Udusic drobno pokrojone pieczarki i cebulkę.
Dodac mąkę zmieszaną z 3 łyzkami
wody i zagotowac.
Potem dolac smietanę.
Nastepnie dodac żółtko,koperek i
przyprawy.Wymieszac i zagotowac.
Odstawic do wystygnięcia.
Ciasto rozwałkowac na grubośc
ok.1 cm.i pokroic w prostokąciki.
Na kazdy nałożyc farsz i zwinąc w
rulon.
Wierzchy posmarowac białkiem.
Włozyc do piekarnika..Pieczemy
20 min.w temp.220 stopni.