Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W sam raz na impreze, ale też na codzienny obiad

Paszteciki

Składniki:

Paszteciki

 

  • Ciasto:
  • 2 szklanki maki pszennej
  • 1 jajko
  • ½ kostki margaryny
  • ½ szklanki kwaśnej gęstej śmietany
  • 2 dkg drożdży
  • Szczypta soli
  • Farsz:
  • Mieso ( u mnie rosołowe) ok. 1kg
  • Papryczka chilli
  • Sól, pieprz do smaku
  • Cebula

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki
Mięso ugotować, zmielić. Podsmazyć z drobno pokrojona cebulką, z dodatkiem chilli i przypraw. Drożdże rozrobić (z odrobiną śmietany+maki+szczypta cukru) gdy wyrosną dodać do maki i pozostałych składników. Margarynę roztopić i zimną dodć do ciasta. Wyrobić. Rozwałkowac cienko i na całości rosmarować farsz. Zwijac w rulon, lekko go spłaszczyć i ciąć na paseczki długości ok. 5 cm. Posmarować białkiem. Piec z nagrzanym piekarniku w 180 st. przez ok. pół godziny go złotego koloru.