Sposób przygotowania:
Paszteciki 2
Margarynę rozdrobnić nożem, a następnie połączy z mąką pszenną. Do śmietany wbić żółtko i dobrze wymieszać, a następnie dodać do margaryny wymieszanej z mąką. Wszystko razem dobrze wymieszać, a następnie doprawić kminkiem oraz niedużą ilości soli. Uformowane ciasto odstawić na jedną godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat ułożyć zrobiony farsz i zwinąć paszteciki. Paszteciki posmarować białkiem i posypać z wierzchu kminkiem. Gotowe paszteciki dać na formę obłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec do zarumieniania. FARSZ: Pieczarki obrać i umyć, a później polać sokiem wyciśniętym z połówki cytryny. Po chwili pieczarki drobno pokroić. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojone pieczarki. Orzechy włoskie obrać i drobno pokroić, a następnie dodać do pieczarek. Składniki dobrze wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą.