Sposób przygotowania:
Paszteciki do czerwonego barszczyku
Z mąki, jajek, masła, proszku do pieczenia, serka homogenizowanego i szczypty soli zagnieść luźne ciasto. Rozwałkować na około 7 mm, wycinać prostokąty wielkości 10 cm na 8 cm.
Przygotować farsz: kapustę ugotować, pieczarki z cebulką przesmażyć na oleju, wszystko skręcić w maszynce do mielenia, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Nakładać na prostokąty z ciasta, sklejać jak pierogi. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto-brązowo.
Przygotować farsz: kapustę ugotować, pieczarki z cebulką przesmażyć na oleju, wszystko skręcić w maszynce do mielenia, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Nakładać na prostokąty z ciasta, sklejać jak pierogi. Wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto-brązowo.