Sposób przygotowania:
Paszteciki drożdżowe na chińską nutę
Drożdże rozkruszam i dodaję do śmietany. Mieszam i zostawiam aż się rozpuszczą. Do miski wsypuje mąkę, dodaję szczyptę soli, miękką margarynę , roztrzepane jajko i śmietanę wymieszaną z drożdżami. Zagniatam elastyczne ciasto. W razie potrzeby podsypuje odrobina mąki. Formuje kulę i zostawiam w misce do wyrośnięcia. Na patelnię wlewam odrobinę oleju. Podsmażam mięso. Następnie dodaję mrożonkę chińską . Pora kroje w kostkę lub słupki, paprykę również w kostkę, Czosnek drobno siekam. Marchew ścieram na tartce. Kolejno dodaję te warzywa na patelnię. Wszystko razem lekko podsmażam. na koniec dodaję poszatkowaną kapustę i ugotowany ryż. Wszystko dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, tartym imbirem i paprykami. Ciasto dzielę na dwie części , każda rozwałkowuje i dzielę na kwadraty. Nakładam po łyżce farszu. Zwijam tak by łączenie wychodziło na dole. Smaruję roztrzepanym jajkiem, część pasztecików posypuje przyprawą. Piekę na złoto w piekarniku w temp 180 st.