Sposób przygotowania:
Paszteciki grzybowe miniETAP 1:
Do miski przesiewamy mąkę pszenną dodajemy posiekaną na kawałki margarynę i pokruszone drożdże oraz rozmieszane jajko i śmietanę. Wyrabiamy mikserem jednolite ciasto.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.
ETAP 3:
Rozmrazamy grzyby i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy grzyby do podsmażonej cebuli i smażymy razem aż grzyby zmiękną i odparuje woda. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4:
Ciasto rozwałkowujemy cienko i układamy farsz grzybowy. Zwijamy w rulon i kroimy na kawałki.
ETAP 5:
Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia smarujemy jajkiem z mlekiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na około 25 minut.
robaczek
madzik323
Dziękuję bardzo i potwierdzam są pyszne:)
lukrowanepierniczki