Sposób przygotowania:
Paszteciki MM
Piersi wrzucić do wrzątku i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Wyjąć, zostawić do przestygnięcia. Pieczarki pokroić na ćwiartki, pora w plasterki. Rozgrzać patelnię, wrzucić
pieczarki i smażyć na dużym ogniu przez 5 minut, wlać oliwę, wrzucić pora i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Zostawić do ostygnięcia. Piersi wraz z pieczarkami i porem zmielić maszynką o najdrobniejszym sicie (dodałam jeszcze ząbek czosnku przesmażony wczesniej z pieczarkami i porem). Dodać jajka, jogurt, majonez i przyprawy (ja dodałam jeszcze troche chili w proszku). Dokładnie wyrobić masę. Rozłożyć ją do małych foremek (na mufinki lub babeczki) lub do większych
jak u mnie i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (wkładać do rozgrzanego piekarnika). Małe zapiekac 25 minut duze ok 50 min. Podawać na ciepło lub na zimno. Z dodatkiem sałatki sa wyborne lub np posmarowane cieniutko majonezem." Smacznego!
pieczarki i smażyć na dużym ogniu przez 5 minut, wlać oliwę, wrzucić pora i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Zostawić do ostygnięcia. Piersi wraz z pieczarkami i porem zmielić maszynką o najdrobniejszym sicie (dodałam jeszcze ząbek czosnku przesmażony wczesniej z pieczarkami i porem). Dodać jajka, jogurt, majonez i przyprawy (ja dodałam jeszcze troche chili w proszku). Dokładnie wyrobić masę. Rozłożyć ją do małych foremek (na mufinki lub babeczki) lub do większych
jak u mnie i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (wkładać do rozgrzanego piekarnika). Małe zapiekac 25 minut duze ok 50 min. Podawać na ciepło lub na zimno. Z dodatkiem sałatki sa wyborne lub np posmarowane cieniutko majonezem." Smacznego!