Sposób przygotowania:
>>Paszteciki Sabiny<<
*mąkę przesiać,posiekać do niej masło *drożdże,jajko,sól zmiksować ze śmietaną i wlać do mąki. *zagnieść ciasto zostawić do wyrośnięcia (spokojnie pół godziny) -porcje ciasta rozwałkować na średnicę 25/30cm. -kroić na grube pasy -nadziewać farszem i zawijać -końce zaklejać do środka -smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru -lub na patelni opiekając z dwóch stron Farsz pieczarkowy: *drobno skrojone i usmażone pieczarki starty ser i drobno skrojona zarumieniona cebula *sól,pieprz do smaku Farsz mięsny: *mięso ugotować, zmielić w maszynce *dodać przyprawy i drobno skrojona zarumienioną cebulę. Farsz jajeczny: *jajka ugotować-zetrzeć lub rozdrobnić *ser zetrzeć i połączyć składniki