Pumka

Pumka

Kucharz
[Przepisów: 17]

>>Paszteciki Sabiny<<

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Placek krojony na 4 to smak mniejszej ilości ciasta a większej ilości farszu.

>>Paszteciki Sabiny<<

Składniki:

>>Paszteciki Sabiny<<

 

  • (około 25szt.)

 

 

  • Farsz:
  • pieczarkowy
  • 1kg pieczarek
  • 20dkg sera żółtego
  • 2 cebule jak ktoś lubi
  • sól, pieprz, inne przyprawy

 

  • mięsny
  • 1kg. mięsa
  • 2 cebule jak ktoś lubi
  • sól, pieprz

 

  • jajeczny
  • 10 jajek
  • 20dkg. sera żółtego
  • sól, pieprz, inne przyprawy
  • cebulę jak ktoś lubi
  • (lub bez ostrych przypraw)

Sposób przygotowania:

>>Paszteciki Sabiny<<
*mąkę przesiać,posiekać do niej masło *drożdże,jajko,sól zmiksować ze śmietaną i wlać do mąki. *zagnieść ciasto zostawić do wyrośnięcia (spokojnie pół godziny) -porcje ciasta rozwałkować na średnicę 25/30cm. -kroić na grube pasy -nadziewać farszem i zawijać -końce zaklejać do środka -smażyć w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru -lub na patelni opiekając z dwóch stron Farsz pieczarkowy: *drobno skrojone i usmażone pieczarki starty ser i drobno skrojona zarumieniona cebula *sól,pieprz do smaku Farsz mięsny: *mięso ugotować, zmielić w maszynce *dodać przyprawy i drobno skrojona zarumienioną cebulę. Farsz jajeczny: *jajka ugotować-zetrzeć lub rozdrobnić *ser zetrzeć i połączyć składniki