LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Paszteciki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na paszteciki z grzybami

Paszteciki z grzybami

Składniki:

Paszteciki z grzybami

 

  • Ciasto drożdżowe parzone lub francuskie
  • pieczarki 300g,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • łyżka masła,
  • łyżka śmietany,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Paszteciki z grzybami
drobno posiekane pieczarki i cebulę udusić na oleju. Zrobić zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzić śmietanę potem dodajemy grzyby z cebulą i natką pietruszki oraz sól i pieprz. Wszystko gotujemy na małym ogniu stale mieszając aż zgęstnieje. Rozwałkowane wcześniej ciasto wypełniamy ostudzonym farszem. Kroimy i formujemy małe pierożki Które układamy na posmarowanej tłuszczem blasze i wstawiamy na pól godziny do gorącego piekarnika.