Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Paszteciki z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Te paszteciki mają delikatny smak i wszystkim smakują :) Polecam!!!

Paszteciki z grzybami

Składniki:

Paszteciki z grzybami

 

 

  • Na nadzienie:
  • 50 dag. grzybów ze słoika
  • 1 cebula
  • pół czerstwej bułki
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Paszteciki z grzybami
Z mąki, masła, jajka, śmietany, cukru i szczypty soli zagnieść kruche ciasto. Zawiń w folię i schłodź. Jajka ugotuj na twardo, posiekaj. Bułkę namocz, odciśnij, a następnie zmiel razem z osączonymi grzybami i podsmażoną cebulką. Dodaj jajka. Farsz dopraw do smaku. Ciasto rozwałkuj, pokrój na szeroki paski. Posmaruj farszem, złóż na pół, sklej brzegi. Piecz 20 min. w temp. 180 st.