Sposób przygotowania:
Paszteciki z rybą
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rybę ugotować, rozdrobnic. Na 2-3 łyzkach oleju zeszklic posiekana cebule, dodac marchew i całość smazyć często mieszajac do momentu az cała marchew zrobi sie szklista. Podlać 1/2 szklanki wody, dodać rodzynki i dusić ok 20min. Po tym czasie dodac curry oraz sól i pieprz do smaku a takze rozdrobniona rybę. Całość przestudzić. Dodac troche bułki tartej (tyle zeby farsz był zwarty). Wszystko dokładnie wymieszać. Drożdże rozetrzeć z cukrem aż zrobią się płynne. Mąkę posiekać na stolnicy z masłem (powinno miec temp. pokojową). Dodać jajo oraz żółtka, śmietanę, drożdże i odrobinę soli. Wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia, podzielic na 2-3 porcje. Ciasto rozwałkowywać na grubość 1/2cm formując dłogi prostokat o szerokości ok 15cm (w razie potrzeby boki przyciać do pożądanego kształtu). Wzdłuz prostokata układać farsz, zlepic w rulon i pokroic na 5 centymetrowe porcje. Czynnosc powtarzać do wyczerpania składników. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wierzch mozna posmarowac woda z cukrem lub rozbełtanym jajem. Piec w temp 160-180 stopni aż się zrumienią.