Misia_

Misia_

Kucharz
[Przepisów: 16]

Pasztet drobiowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na święta i dni powszednie...polecam

Pasztet drobiowy

Składniki:

Pasztet drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy
Udka , marchewkę, pietruszkę, seler gotujemy z zielem angielskim, listkiem laurowym, sola i pieprzem tak jak rosół. Wątróbki drobiowe parzymy. Boczek gotujemy osobno oczywiście również z przyprawami. Namaczamy bułkę. Gdy udka już zmiękną oddzielamy od kości i mielimy razem z warzywami, wątróbkami i ugotowanym boczkiem 2 razy. Doprawiamy sola (jeśli zajdzie taka potrzeba) dodajemy szczyptę gałki muszkatałowej i majeranku. Tak przygotowana masę wkładamy do brytwanki i zapiekamy. Smacznego !