Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Pasztet drobiowy wg Edyta2002

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Jest to przysmak z Francji....

Pasztet drobiowy wg Edyta2002

Składniki:

Pasztet drobiowy wg Edyta2002

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet drobiowy wg Edyta2002
Połącz masło, jajka, sól i mąkę (jedną łyżeczkę odłóż), zagnieść kruche ciasto. Włóż do lodówki na 30 min. Fileta opukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć osuszyć i pokroić w małą kostkę, dymkę posiekać. Na gorącym oleju usmażyć mięso razem z wiórkami kokosowymi, dodać warzywa i orzeszki, oprószyć resztą mąki i curry. Zalać mlekiem i szklanką wody, przyprawić pozostawić na małym ogniu 3 min. Wystudzić. Ciasto rozwałkować wyciąć z niego dwa krążki. Jednym ciastem wyłożyć okrągłą formę , docisnąć brzegi i nałożyć farsz. Przykryć drugim ciastem, wyciąć w nim kilka małych dziurek. Posmarować rozmąconym żółtkiem, piec ok.30min.w temp.200stC.