Sposób przygotowania:
Pasztet w kolorach reggae
Buraki oraz marchewki gotujemy (nie obieramy!) do miękkości. Po ugotowaniu warzywa studzimy i obieramy ze skórki. Fasolę moczymy [rzez noc. Następnego dnia gotujemy ją do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Do naczynia blendera wkładamy ugotowaną fasolę, podsmażoną i ostudzoną cebulę z czosnkiem - całość miksujemy na gładką masę.
Tak powstałą masę dzielimy na trzy części. Do pierwszej części dodajemy buraki, można je pokroić na mniejsze części – całość miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. Kolejno dodajemy kaszę mannę, jajko, wskazane przyprawy i wyrabiamy. W małej keksówce układamy masę buraczaną na spodzie. Podobnie postępujemy z druga warstwą - tutaj dodajemy marchewkę. Zmiksowaną masę układamy jako drugą. Szpinak rozmrażamy na patelni i studzimy. Dodajemy go do trzeciej części fasoli, dodajemy również jajko, kaszę mannę, przyprawy i miksujemy na gładką masę. Masę zieloną układamy jako ostatnią. Całość pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Życzę smacznego :-)
Tak powstałą masę dzielimy na trzy części. Do pierwszej części dodajemy buraki, można je pokroić na mniejsze części – całość miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. Kolejno dodajemy kaszę mannę, jajko, wskazane przyprawy i wyrabiamy. W małej keksówce układamy masę buraczaną na spodzie. Podobnie postępujemy z druga warstwą - tutaj dodajemy marchewkę. Zmiksowaną masę układamy jako drugą. Szpinak rozmrażamy na patelni i studzimy. Dodajemy go do trzeciej części fasoli, dodajemy również jajko, kaszę mannę, przyprawy i miksujemy na gładką masę. Masę zieloną układamy jako ostatnią. Całość pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Życzę smacznego :-)
kołczu
Elficzna
marietta
Sarenka
Cukiereczek13
monikaT83