Sposób przygotowania:
Pasztet warzywnyprzygotowanie

Cukinię kroimy w kosteczkę, tak samo jak cebulę.
Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw.
Na gorący olej wrzucamy cebulkę i marchewkę, mieszamy i przesmażamy, aż cebula się zeszkli.
dodajemy cukinię, vegetę lub rosołek i dusimy razem przez około 10 minut- cukinia w większości zrobi się przezroczysta
Czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z solą i dodajemy pod koniec duszenia, doprawiamy curry, kurkumą ew pieprzem i solą..
Całość studzimy.
c.d przygotowania

Do zimnej masy dodajemy kaszę mannę i ser żółty, posiekaną zieleninę
pieczenie

Przekładamy do foremki- ja użyłam aluminiowej, ale można użyć zwykłej tylko trzeba ją nasmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 st przez 45-50 minut.