rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Pasztet wieprzowy ze śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczemy na Święta - ślicznie wygląda

Pasztet wieprzowy ze śliwkami

Składniki:

Pasztet wieprzowy ze śliwkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowy ze śliwkami
Mięso , boczek , warzywa posolić , posypać pieprzem i papryką . Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec ( 1,5 godziny ) . Zmielić wszystko maszynką do mięsa . Do masy dodać jajka i doprawić do smaku , solą , pieprzem , gałką muszkatołową . Foremkę do pieczenia ( keksówkę ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą . Włożyć połowę masy na pasztet na niej ułożyć suszone śliwki - na to resztę masy . Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 200 * C przez 1 godzinę . Poczekać aż ostygnie i dopiero wyjmować .