superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Książka Kucharska: Świąteczny prezent kulinarny

Pasztet z wątróbki drobiowej

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

100 % wątróbki w pasztecie. Możemy dowolnie dopasować przyprawy do naszego gustu kulinarnego.

Pasztet z wątróbki drobiowej

Składniki:

Pasztet z wątróbki drobiowej

 

  • 400 g wątróbki

 

  • 1/2 białej cebuli

 

 

 

 

  • tymianek ( do smaku)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pasztet z wątróbki drobiowej
Wątróbkę dokładnie oczyszczamy, osuszamy i przekładamy do wysokiej miski. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej wcześniej oliwie. Usmażoną cebulkę dodajemy do wątróbki. Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do wątróbki. całość dokładnie rozdrabniamy blenderem Triblade. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem , czosnkiem granulowanym i tymiankiem. Kokliki smarujemy masłem a piekarnik nagrzewamy do 150 C. Masę przelewamy do koklików i pieczemy około 1 godzinę. Pasztet świetnie smakuje podany z żurawiną.

Tagi:

jajko jajka