iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z indykiem i czerwona papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne danie z pęczaku do tego kawałki indyka i dla kolory kawałeczki czerwonej papryki. Smacznie , zdrowo i szybko.

Pęczak z indykiem i czerwona papryką

Składniki:

Pęczak z indykiem i czerwona papryką

 

 

  • 30 dag piersi z indyka

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z indykiem i czerwona papryką
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy. Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy pokrojonego w kosteczkę lub paseczki indyka.

Mieszamy. Solimy do smaku. Dodajemy pokrojoną w równa kosteczkę czerwona paprykę . Chwile smażymy. Dodajemy pęczak. Mieszamy.

Wszystko razem doprawiamy jeszcze raz do smaku, solą i pieprzem.