Sposób przygotowania:
Pęczakowa zapiekanka włosko-chińska
W garnku zagotować 2 szklanki wody z solą. Dodać opłukaną kaszę i ugotować ją do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Cebulę pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać margarynę i zeszklić na niej cebulę. Następnie dodać paprykę w proszku i zesmażyć ją z cebulą. W między czasie marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli. Smażyć aż marchewką będzie na wpół miękka.Salami pokroić w cienkie paseczki i dodać do warzyw. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwierć plasterki i przełożyć na patelnię. Smażyć aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. W między czasie pędy bambusa i suszone pomidory drobno pokroić i dodać do reszty składników. Do miseczki przełożyć koncentrat i wymieszać go z mąką. Dodać około 1/2 szklanki wody i dobrze wymieszać. Dodać czosnek, bazylię oraz cukier. Wymieszać. Przelać na patelnie i zagotować całość. Spróbować i w razie czego doprawić solą. Zdjąć z ognia. Wymieszać z kaszą i przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać startym serem i zapiekać około 20-25 minut w 180 st do roztopienia sera. Smacznego!