Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste spaghetti z fasolą
Masło orzechowe łączymy z tahini, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz wodą. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą (masło orzechowe i sos sojowy są dość słone, więc ja potrawy solą już nie doprawiam). Do posolonej, gotującej się wody wrzucamy fasolę, po ok. 10 minutach dodajemy makaron. Odcedzamy w momencie, kiedy makaron będzie al dente. Posiekany czosnek podsmażamy na oleju, dorzucamy pokrojoną w cienkie paseczki paprykę. Smażymy do miękkości. Sezam prażymy na suchej patelni. Do ugotowanego makaronu i fasoli dodajemy paprykę. Dokładamy sos, mieszamy. Dodajemy sezam,posiekane orzeszki ziemne, drobno posiekaną pietruszkę. Całość delikatnie mieszamy. Smacznego!