LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Penne z sosem boczkowo-serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie zajmuje dosłownie kilka chwil, proste , łatwe i bardzo dobre.

Penne z sosem boczkowo-serowym

Składniki:

Penne z sosem boczkowo-serowym

 

  • sos:

 

 

  • 500 g makaronu penne

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Penne z sosem boczkowo-serowym
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na łyżce masła, wsyp mąke i zasmaż na jasno. Wlej mleko i podgrzewaj, mieszając aż sos zgęstnieje. Wsyp ser i mieszaj aż sie rozpuści. Przypraw do smaku pieprzem, gałką, oregano i solą. Makaron ugotuj w lekko osolonym wrzątku al dente, odcedż i podawaj zaraz z przygotowanym sosem. Można posypać posiekaną natką pietruszki.