Sposób przygotowania:
Penne ze szparagami
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy, aż por lekko się zeszkli. Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie ćwierć plasterki. Dodajemy do pora. Solimy, dodajemy przyprawy i mieszamy. Dusimy przez około 10 minut.
Szparagi oczyszczamy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Około 6 minut przed końcem gotowania makaronu wrzucamy do garnka szparagi. Odcedzamy.
Do pora i cukinii dodajemy śmietanę. Dusimy 2-3 minuty. Dodajemy makaron i szparagi, podsmażamy przez chwilę. Doprawiamy danie do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Nakładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego :)
Szparagi oczyszczamy, odłamujemy zdrewniałe końcówki. Kroimy na kilkucentymetrowe kawałki.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Około 6 minut przed końcem gotowania makaronu wrzucamy do garnka szparagi. Odcedzamy.
Do pora i cukinii dodajemy śmietanę. Dusimy 2-3 minuty. Dodajemy makaron i szparagi, podsmażamy przez chwilę. Doprawiamy danie do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Nakładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.
Smacznego :)
cherry
SylaUla