Sposób przygotowania:
Pianka z malinami.
Mąkę zagnieść z masłem, dodać jajko i cukier, wyrobić kruszonkę, którą wysypujemy do formy i pieczemy – ok. 20 minut w 180 stopniach. Zrobić piankę - galaretkę kiwi rozpuścić w 250 ml wody, wystudzić, śnieżkę ubić z 200 ml mleka, a następnie wymieszać z galaretką. To wyłożyć na ostudzone ciasto. Włożyć do lodówki i poczekać aż zastygnie. Na wierzch dać pokrojoną w kostkę nektarynkę. Na to wyłożyć drugą warstwę pianki – galaretkę szafirową rozpuścić w 250 ml wody, wystudzić, dodać do zmiksowanej śnieżki. Włożyć dalej do lodówki. Maliny zmiksować, dodać do przestudzonych galaretek malinowych, także rozpuszczonych w połowie wody. Wyłożyć na szafirową piankę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 600 ml wody, wystudzić i zmiksować z trzecią śnieżką. Po zastygnięciu – gotowe!