katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Pianka z malinami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolorowe i pyszne ciasto, lekkie, dobre do kawy.

Pianka z malinami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pianka z malinami.

 

  • Ciasto:

 

 

 

 

  • ½ szklanki cukru
  • Pianki:

 

  • 1 galaretka szafirowa

 

 

 

 

  • 2 galaretki malinowe

 

 

 

  • 3 galaretki cytrynowe

Sposób przygotowania:

Pianka z malinami.
Mąkę zagnieść z masłem, dodać jajko i cukier, wyrobić kruszonkę, którą wysypujemy do formy i pieczemy – ok. 20 minut w 180 stopniach. Zrobić piankę - galaretkę kiwi rozpuścić w 250 ml wody, wystudzić, śnieżkę ubić z 200 ml mleka, a następnie wymieszać z galaretką. To wyłożyć na ostudzone ciasto. Włożyć do lodówki i poczekać aż zastygnie. Na wierzch dać pokrojoną w kostkę nektarynkę. Na to wyłożyć drugą warstwę pianki – galaretkę szafirową rozpuścić w 250 ml wody, wystudzić, dodać do zmiksowanej śnieżki. Włożyć dalej do lodówki. Maliny zmiksować, dodać do przestudzonych galaretek malinowych, także rozpuszczonych w połowie wody. Wyłożyć na szafirową piankę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 600 ml wody, wystudzić i zmiksować z trzecią śnieżką. Po zastygnięciu – gotowe!
Pianka z malinami.
które mogę polecić każdemu.
Pianka z malinami.
Wychodzi duże