Sposób przygotowania:
Pieczarki na gęsto
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w większą kostkę, czosnek w mniejszą. W rondelku na maśle zeszklić cebulkę, pod koniec dodać czosnek i smażyć go przez chwilę razem z cebulą uważając, aby nie zbrązowiał, bo stanie się gorzki. Wsypać pokrojone pieczarki i wymieszać. Kiedy grzyby puszczą sos i zmniejszą swoją objętość, dolać szklankę wrzątku, dodać kostkę bulionu grzybowego, majeranek i tymianek. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Mąkę dokładnie rozetrzeć z niewielką ilością wody, dolać do niej wody tak, aby płynu razem z mąką było około 1 szklanki. Wlać do pieczarek, wszystko razem gotować przez chwilkę aż sos zgęstnieje. Śmietanę roztrzepać z niewielką ilością gorącego sosu i wlać do garnka. Zdjąć z palnika, doprawić do smaku pieprzem solą i sosem sojowo-grzybowym. Podawać z czym dusza zapragnie, ja np. podałam z kopytkami i kotletami mielonymi z indyka.