lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki nadziewane mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Te danie polecam szczególnie na chłodne dni )

Pieczarki nadziewane mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki nadziewane mielonym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane mielonym
Pieczarki myjemy wyjmujemy korzonki i ścieramy je na tarce a resztę ładnie nożykiem wycinamy ze środka następnie mielone wkładamy do miski dodajemy jako sól pieprz i paprykę zmieloną następnie dodajemy 3łyzki bułki tartej zamoczonej w wodzie spulchni na mięsko i na koniec dajemy pieczarki stare na tarce wszystkie składniki wymieszać i nadziewać pieczarki pieczemy na blaszce wyłożona folia aluminiową z pieczarek tworzy się sosik bardzo smaczny który potem możemy użyć do ziemniaczków pieczemy w 170 stopniach godzinkę
Pieczarki nadziewane mielonym
Płuczemy pieczarki wyciągamy kożonki i trzemy na tarce
Pieczarki nadziewane mielonym
Wycinamy z pieczarki miąższ przed nepełnieniem farszu
Pieczarki nadziewane mielonym
Mieszamy farsz dobrze doprawiamy zostawiamy na 15 minut
Pieczarki nadziewane mielonym
Ostani etap nadzianie pieczarek i wstawienie do piekarnika