Sposób przygotowania:
pieczarki nadziewane wg gabyelle
Pieczarki myjemy, wyciagamy z główek ogonki ale tak żeby się główki nie rozwaliły. Gotowe główki solimy od środka. Robimy farsz. Mięso mielone wkładamy do miseczki, ogonki z pieczarek jak i ser drobno siekamy dodajemy do mięsa, Wszystko razem mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem. Gotowym farszem nadziewamy pieczarki tak żeby były równe z główką. Gotowe pieczarki maczamy w jajku i w bułce tartej. Smażymy na srednio głebokim oleju zaczynając smażenie od strony głowki. Pieczarki samżyc z obu stron to miękkości i lekkiego zarumienienia. Bedziecie widziec kiedy są gotowe. Po usmażeniu wyciagnąć na papier aby osiakneły z tłuszczu. Można je jeść same lub z ziemniaczkami :)
życze smacznego :)
życze smacznego :)