beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarki w mięsnym odzieniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mielony z niespodzianką...

Pieczarki w mięsnym odzieniu

Składniki:

Pieczarki w mięsnym odzieniu

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w mięsnym odzieniu
Pieczarki myjemy i obsmażamy w całości na mocno rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem. Do mięsa dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy. Z mięsa formujemy małe placuszki. Na środek kładziemy pieczarkę i zawijamy formując kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.