kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Pieczarki w śmietanie i serze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podaję do ziemniaków i surówki

Pieczarki w śmietanie i serze

Składniki:

Pieczarki w śmietanie i serze

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w śmietanie i serze
Na rozgrzany olej wsypać obraną i posiekaną cebulę oraz pokrojony w małą kostkę boczek. Usmażyć. Obrać i pokroić grzyby. Smażyć 10 minut. Oprószyć przyprawami. Wymieszać z natką. Smażyć na małym ogniu przez 5 minut. Na osobnej patelni stopić masło. Wlać śmietanę. Wymieszać z serem. Poczekać, aż sos zgęstnieje. Po czym przelać go do grzybów. Wymieszać.

Tagi:

sery grzyby ser