kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczarki w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne danie pieczarkowe.

Pieczarki w sosie

Składniki:

Pieczarki w sosie

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w sosie
Dusimy kapelusze pieczarek 15 minut na smalcu, dodajemy śmietanę i doprawiamy solą. Mąkę rozprowadzamy 4 łyżkami mleka.Resztę mleka gotujemy i dodajemy do niego zawiesinę z mąki.Gdy zawrze odstawiamy z ognia.Dodajemy połowę sera,masło,sól,pieprz oraz żółtka.Zalewamy tym sosem pieczarki i posypujemy bułką z resztą sera.Zapiekamy do zrumienienia.Podajemy na gorąco z bułką bagietką.Smacznego!