lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Potrawa dla smakoszy lubiących kaszę :)

Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami
Kasze wyjęłam z opakowania przepłukałam i ugotowałam w 500 gram wody z dodatkiem rosołku drobiowego pieprzem i curry Gotowałam 40 minut aż cały wywar wsiąkł w kaszę dodałam łyżeczkę masła. Pieczarki umyłam ze środka wszystko wycięłam robiąc otwór na kaszę .Każdą pieczarkę odrobinę posoliłam do środka włożyłam po kawałeczku sera. nałożyłam kaszę. Od napoju wzięłam korek i nim wycięłam kółeczka z sera położyłam na każdą pieczarkę. Wstawiłam do naczynia do zapiekania 12 sztuk mi wyszło odrobinę margaryny dałam .Podczas pieczenia rozpłynie eis i będzie potem do obiadu Zapiekałam w 170 stopniach około 40 minut
Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami
włozylam po między pieczarki odrobine margaryny
Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami
pieczarki nadziewałam kaszą i serem :)
Pieczarki zapiekane z kaszą i grzybami
najpierw lekko posoliłam pieczarki i dopiro włozyłam ser