Pieczarkowe zapomnienie Kózki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Orientalne pieczarki dziś zaserwuje i makaron ryżowy z nimi świetnie skomponuje.

Pieczarkowe zapomnienie Kózki

Składniki:

Pieczarkowe zapomnienie Kózki

 

 

  • woda 1/4 szklanki
  • 2-3 łyżki mąki
  • śmietana 18 % ok 5 łyżek( może być więcej)

 

  • makaron ryżowy nitki

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe zapomnienie Kózki
Grzybki umyć i pokroić na listeczki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojone grzyby i cebulę. Smażyć ok 15 min. Dodać sól, pieprz, majeranek, vegetę, paprykę czerwoną i chili( wszystko do smaku). Następnie pieczarki zalać wodą i zagotować. Po ok 5 min dodać maggi i sos sojowy. Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. W międzyczasie w 1/4 szklanki wody rozmącić mąkę. Kiedy pieczarki są już gotowe wlać rozmąconą mąkę i ponownie zagotować. Na sam koniec dodać śmietankę i wymieszać.Przygotować makaron wg przepisu. Nałożyć na talerze i całość polać przygotowanymi grzybkami.

Tagi:

makaron sosy