VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Pieczeń cebulowo – grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybka w przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek.

Pieczeń cebulowo – grzybowa

Składniki:

Pieczeń cebulowo – grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń cebulowo – grzybowa

ETAP 1:

Pieczeń cebulowo – grzybowa
Przygotowanie pieczenie przed wstawieniem do piekarnika

Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy ją do mięsa, wyrabiamy. Do mięsa wbijamy również jajko i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.

Folię aluminiową smarujemy olejem. Rozkładamy na niej wyrobione mięso (na szerokości 22 cm i długości 26 cm). Na wierzchu rozkładamy pieczarki. Doprawiamy jeszcze solą i pieprzem, koperkiem i lubczykiem.

ETAP 2:

Pieczeń cebulowo – grzybowa
Mięso szczelnie zwijamy, pomagamy sobie folią aluminiową

Używając foli mięso zawijamy do środka. Boki szczelnie zamykamy.

ETAP 3:

Pieczeń cebulowo – grzybowa
Pieczeń pieczemy przez 60 minut w 180*C

Roladę przekładamy do małej foremki i pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 60 minut. Pod koniec rozcinamy folię, aby mięso się ładnie przyrumieniło.