Sposób przygotowania:
Pieczeń jagnięca w ziołach z warzywami
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Czosnek obrać, umyć, posiekać. Rozmaryn i tymianek umyć, osuszyć, posiekać. Udziec natrzeć solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i czosnkiem. Mięso ułożyć na blasze i piec 45minut. Cebule obrać, opłukać, pokroić na cząstki. Do mięsa dodać cebule, wszystko polać rosołem. Piec 1godzinę i 45minut. Szparagi, marchewki i pieczarki umyć, obrać, pokroić w plastry. Marchewkę ugotować w osolonej wodzie. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać. Grzyby usmażyć na tłuszczu, przyprawić, dodać marchewkę i natkę. Szparagi ugotować w osolonej wodzie. Pieczeń zdjąć z blachy. Sos przelać do garnka, zagotować, zagęścić śmietaną i mąką, zagotować. Mięso i warzywa ułożyć na pólmisku i polać obficie sosem.