Sposób przygotowania:
Pieczeń ryżowo - mięsna i surówka
Wszystkie produkty na pieczeń wymieszać i dobrze wyrobić
Wąską blaszkę posmarować olejem i posypać dno panierką, włożyć masę mięsno - ryżową , uklepać posmarować olejem i posypać panierką.. przyklepać panierkę..
piec ok 45 min w 200 st.
Przygotować surówkę;Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroić w cienkie plasterki..
dodać szczypiorek i koperek.. dodać sól, cukier, pieprz i skropić sokiem z cytryny, odstawić na ok godzinę.. Odlać nadmiar soku, ale nie będzie go dużo. i dodać 2-3 łyżki śmietany, wymieszać..
Wąską blaszkę posmarować olejem i posypać dno panierką, włożyć masę mięsno - ryżową , uklepać posmarować olejem i posypać panierką.. przyklepać panierkę..
piec ok 45 min w 200 st.
Przygotować surówkę;Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroić w cienkie plasterki..
dodać szczypiorek i koperek.. dodać sól, cukier, pieprz i skropić sokiem z cytryny, odstawić na ok godzinę.. Odlać nadmiar soku, ale nie będzie go dużo. i dodać 2-3 łyżki śmietany, wymieszać..
Doro
Golden
elzbieta8960
kamila1957
msewka