Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pieczeń rzymska z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Czasochłonne, ale warto poświecić ten czas na przygotowanie tak pysznej pieczeni

Pieczeń rzymska z marchewką

Składniki:

Pieczeń rzymska z marchewką

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z marchewką
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na oliwie. Mięso włożyć do miski dodać bułkę, cebulę, jajka, roztarty z solą czosnek,sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Połowę masy mięsnej włożyć do foremki, posypać pokrojonym w paseczki boczkiem i pokrojoną w słupki marchewką. Na to wyłożyć resztę masy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 200 stopni.