ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Pieczeń wieprzowa z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Każda pieczeń smakuje inaczej proponuje ten przepis na pieczeń z jabłkiem

Pieczeń wieprzowa z jabłkami

Składniki:

Pieczeń wieprzowa z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa z jabłkami
Mięso posmarować musztardą , miodem oraz posypać ziołami wymieszanymi z solą i pieprzem ułożyć w dużej brytfannie przykryć folią aluminiową i odstawić na 3 godziny w chłodnym miejsce.Następnie włożyć pokrojoną cebulę i razem piec około 50 minut w 180*C.Co jakiś czas obficie skrapiać mięso sokiem jabłkowym.Obrane i podzielone na cząstki jabłka wrzucić do rondla,skropić sokiem z cytryny, podlać kilkoma łyżkami wody dodać szczyptę cukru goździki,po czym dusić na małym ogniu 5 minut.Następnie rozłożyć je mięsie i piec razem jeszcze około 30 minut. Upieczone mięso wraz z jabłkami i sosem z dna brytfanny podawać na gorąco z ryżem lub na zimno z jasnym pieczywem.