kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Pieczeń z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pieczeń wołowa z kolorową jarzynką.

Pieczeń z papryką

Składniki:

Pieczeń z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z papryką
Mięso nacieramy solą,pieprzem,tymiankiem i bazylią. Mocno rumienimy mięso na maśle. Dodajemy listek laurowy, posypujemy papryką, wlewamy wino i 125 ml wody. Zagotowujemy. Potem dusimy pod przykryciem na małym ogniu 2 godziny. Kroimy papryki w szerokie paski. Czosnek i cebulę kroimy w kosteczkę. Dodajemy je razem z paprykami do mięsa tak na 20 minut przed końcem duszenia. Na sam koniec dodajemy pomidory wraz z zalewą. Wyjmujemy mięso a sos zagęszczamy śmietaną i koncentratem pomidorowym.P odajemy polane kolorowym sosem. Smacznego!!!