Sposób przygotowania:
Pieczeń z różowym puree ziemniaczanym
PIECZEŃ Z MIĘSA MIELONEGO przygotowanie: cebulkę drobno posiekać i zeszklić na małej ilości oleju, zdjąć z ognia i włożyć do miski w której będziemy przygotowywać mięso. Blachę całą wyłożyć boczkiem tak aby wystawał on również na zewnątrz (by móc później przykryć nim pieczeń) mięso mielone włożyć do miski w której znajduje się przesmażona cebulka, dodać przyprawy i mieszać tak długo aż wszystko dobrze się połączy. do przygotowanej blachy włożyć tylko tyle aby zakryło dno, ułożyć ugotowane jajka i przykryć je reszta mięsa. zakryć boczkiem który został na zewnątrz blachy i wstawić do piekarnika na 40 minut. piec w temperaturze 200 stopni.PUREE ZIEMNIACZANE ziemniaki ugotować i odlać tak by została odrobina wody. ugniatamy ziemniaki dodając kolejno masło, creme fraiche oraz sos pomidorowy. stawiamy na maleńkim ogniu i mieszamy tak by składniki utworzyły gładką masę, pilnując tym samym by się nie przypaliło . danie można podawać z sałatką z czerwonej kapusty.. POLECAM mam nadzieję że opis nie jest skomplikowany a danie będzie smakować...