Sposób przygotowania:
Pieczona czerwona papryka i ...
Zmieszać razem składniki marynaty i zalać nią krewetki. Dobrze wymieszać, przykryć i odstawić do lodówki na 30 minut. Położyć papryki na około 15 minut na rozgrzanym ruszcie, dopóki skórka nie sczernieje. Włożyć je do foliowej torebki i zostawić do ostygnięcia na 10 minut. Zdjąć skórki i osuszyć papryki kuchennym ręcznikiem. Odstawić, trzymać w cieple. Wyjąć krewetki z marynaty i podgrzać ją na dużej patelni z grubym dnem. Dodać pomidory, cukier, gotować 8-10 minut na średnim ogniu, dopóki sos nie zgęstnieje. Dorzucić krewetki, gotować 2-3 minuty, aż będą różowe i miękkie. Na ciepłych tortillach kłaść liście szpinaku i porcje krewetek. Podawać z dodatkiem śmietany i listkiem kolendry.
shinai