Sposób przygotowania:
Pieczona kapusta
Kapuste kiszona oplukac w letniej wodzie ,lekko odcisnac.Zalac woda ,doda lisc laurowy,ziele angielskie i gotowac 1 godzine.Wdrugim garnku ugotowac zeberka w niewielkiej ilosci wody.Swieza kapuste obgotowac ,odcedzic.Podsmazyc cebule z boczkiem i kielbasa.Przygotowac duza gesiarke z pokrywa.Wlozyc wszystkie skladniki:kapuste kiszona odcisnieta,kapuste swieza,ugotowane zeberka wraz z zalewa,cebule z wedlina,rozpuszczone kostki grzybowe,wegete,grzyby,sliwki,przyprawy,wymieszac.Jezeli malo kwasna dodac koncentratu,a jezeli duzo wody dodac troche zasmazki z maki.Wstawic do pieca.Piec w temperaturze 200 *C przez okolo godziny,pozostawic w cieplym piekarniku az do wystudzenia piekarnika.Czynnosc powtorzyc na drugi dzien.