HM

HM

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Pieczona kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szczegolnie polecam dla osob zapracowanych,poniewaz nie potrzeba duzo czasu aby to przygotowac.

Pieczona kapusta

Składniki:

Pieczona kapusta

 

  • 3 sloiki kiszonej kapusty
  • 1 glowka swiezej kapusty
  • kilka grzybkow
  • 0,5 kg zeberek
  • 0,5 kg wedlin(kielbasa+boczek)
  • kilka suszonych sliwek
  • 1 duza cebula
  • 1 lyzka wegety
  • 2 kostki grzybowe
  • przyprawy-lisc laurowy,ziele angielskie,majeranek,
  • albo przyprawe do bigosu.
  • olej,sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczona kapusta
Kapuste kiszona oplukac w letniej wodzie ,lekko odcisnac.Zalac woda ,doda lisc laurowy,ziele angielskie i gotowac 1 godzine.Wdrugim garnku ugotowac zeberka w niewielkiej ilosci wody.Swieza kapuste obgotowac ,odcedzic.Podsmazyc cebule z boczkiem i kielbasa.Przygotowac duza gesiarke z pokrywa.Wlozyc wszystkie skladniki:kapuste kiszona odcisnieta,kapuste swieza,ugotowane zeberka wraz z zalewa,cebule z wedlina,rozpuszczone kostki grzybowe,wegete,grzyby,sliwki,przyprawy,wymieszac.Jezeli malo kwasna dodac koncentratu,a jezeli duzo wody dodac troche zasmazki z maki.Wstawic do pieca.Piec w temperaturze 200 *C przez okolo godziny,pozostawic w cieplym piekarniku az do wystudzenia piekarnika.Czynnosc powtorzyc na drugi dzien.