Sposób przygotowania:
Pieczone kotleciki warzywno-rybne
Rybę rozmrozić. Warzywa umyć. Marchewki, pietruszki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, cebule obrać i posiekać. Wszystko wrzucić do zimnej wody i zagotować z dodatkiem soli do uzyskania miękkości.
Odcedzić, odstawić do ostygnięcia. W tym czasie poszatkować rybę i umyte pieczarki. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić w na drobne kawałki. Ostudzone marchewki i pietruszki posiekać lub przecisnąć przez sitko do warzyw.
Tak przygotowane składniki zmieszać ze sobą dodać. Do nich wbić jajka i wsypać bułkę tartą w ilości powodującej niewielką lepkość masy. Następnie dodać wszystkie przyprawy, zioła, sos sojowy i olej. Całość dokładnie wymieszać.
Z tak przyrządzonych składników formować niewielkie owalne kotleciki i układać na blasze, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać przez ok. 30-35 minut w temp. 200 st. C bez termoobiegu.
Odcedzić, odstawić do ostygnięcia. W tym czasie poszatkować rybę i umyte pieczarki. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić w na drobne kawałki. Ostudzone marchewki i pietruszki posiekać lub przecisnąć przez sitko do warzyw.
Tak przygotowane składniki zmieszać ze sobą dodać. Do nich wbić jajka i wsypać bułkę tartą w ilości powodującej niewielką lepkość masy. Następnie dodać wszystkie przyprawy, zioła, sos sojowy i olej. Całość dokładnie wymieszać.
Z tak przyrządzonych składników formować niewielkie owalne kotleciki i układać na blasze, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać przez ok. 30-35 minut w temp. 200 st. C bez termoobiegu.