czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pieczone pierogi z kurkami

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Gotuję dla męża i synka. Bardzo lubię urozmaicać dania i tworzyć nowe smaczne połączenia.

Pieczone pierogi z kurkami

Składniki:

Pieczone pierogi z kurkami

 

 

  • Farsz:
  • szkl. duszonych kurek bez sosu,
  • 2 cebule,
  • olej do smażenia,
  • jajko,
  • margaryna do natłuszczenia.

Sposób przygotowania:

Pieczone pierogi z kurkami
1. Z mąki margaryny, chilli, soli i jajka zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować i wyciąć szklanką krążki. 2. Cebule obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać oczyszczone kurki, dusić razem ok. 5 min na małym ogniu. Farszem nadziewać pierogi, dokładnie zlepić brzegi. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Pierogi posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 30 min w temp. 170st.