Sposób przygotowania:
Pieczone skrzydełka kurczaka.
Orzechy obieramy z łupin i miksujemy.Zmiksowane orzechy przekładamy do miski. Do orzechów wsypujemy pół szklanki mąki,pół szklanki tartej bułki,pół łyżeczki ostrej papryki w proszku,ćwierć łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki pieprzu.Mieszamy sypkie składniki.Jaka roztrzepujemy w osobnej miseczce. Imbir obieramy,kroimy,wrzucamy do malaksera.Czosnek obieramy,miażdżymy i miksujemy razem z imbirem i przekładamy do jajek. Całość dokładnie mieszamy. Do trzeciej miseczki wlewamy płynny miód. Skrzydełka obtaczamy w roztrzepanych jajkach, następnie w miseczce z płynnym miodem i na koniec w panierce przygotowanej ze sypkich składników.Tak przygotowane skrzydełka wykładamy na blachę, na pergamin i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach na około 50-55 minut.