pchelka79

pchelka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

pieczone warzywa ze schabem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

schab z kolorowymi warzywami

pieczone warzywa ze schabem

Składniki:

pieczone warzywa ze schabem

 

  • 3 plastry schabu z kością
  • 1 cukinia żółta
  • 1 cukinia zielona
  • 3 marchewki
  • 3 gałązki pomidorów truskawkowych
  • ocet balsamiczny
  • sos sojowy ciemny
  • oliwa z oliwek
  • sok z 1/2 limonki
  • ziarna kolendry
  • sól, pieprz, papryka słodka i ostra

 

Sposób przygotowania:

pieczone warzywa ze schabem
•kolendrę rozgniatamy, dodajemy do niej 1 łyżeczkę octu balsamicznego, 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę sosu sojowego, sól, pieprz, paprykę, mieszamy i marynatą zalewamy mięso, •kotlety smażymy, zabezpieczamy przed wystygnięciem, •cukinie i marchew kroimy w plastry, polewamy sokiem z limonki, oliwą, przyprawiamy, mieszamy, układamy w rozgrzanym do 180 stopni celcjusza piekarniku razem z pomidorkami ( pomidorki polewamy oliwą, posypujemy solą i pieprzem) i pieczemy 20 min, •podajemy ze schabem