Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaczki
Obieramy ziemniaki, myjemy je, kroimy na połówki lub ćwiartki. Cebulę również obieramy i kroimy na dość grube plasterki. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy w poprzek. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem lub oliwą. Na spodzie układamy plasterki cebuli. Na to układamy ziemniaki.Solimy. Możemy dodać inne nasze ulubione przyprawy. Układamy pomiędzy ziemniakami kiełbasę. Pieczemy wszystko w temperaturze 180-200 stopni - aż do zarumienienia ziemniaków.
W tym czasie przygotowujemy sos : do śmietany dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
W tym czasie przygotowujemy sos : do śmietany dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.