SUPERPRZEPIS

Pieczonki domowej roboty

  • mycha
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Pieczonki domowej roboty Więcej zdjęć (3)

Pyszne, sycące dania warzywno-mięsne :)

Składniki:

Pieczonki domowej roboty

 

Sposób przygotowania:

Pieczonki domowej roboty
Odkładam kilka dużych liści kapusty, a resztę drobno szatkuję. Marchew, pietruszkę i ziemniaki myję i obieram. Następnie warzywa kroję w plasterki lub kawałki. Kiełbasę i boczek kroję w kostkę. A cebulę obieram i siekam w półkrążki.
Wszystkie składniki umieszczam w dużej misce. Mieszam dokładnie wszystko i doprawiam do smaku przyprawami. Przekładam całość do dużego garnka wysmarowanego margaryną i wyłożonego liśćmi kapusty, delikatnie dociskam i przykrywam odłożonymi liśćmi kapusty.
Całość duszę pod przykryciem około jednej godziny. Podaję na gorąco. Posypuję koperkiem.
Pieczonki domowej roboty
Na liście kapusty wykładam wszystkie składniki pieczonek
Pieczonki domowej roboty
Zawartość garnka przykrywam odłożonymi liśćmi kapusty