Sposób przygotowania:
Pieczonki domowej roboty
Odkładam kilka dużych liści kapusty, a resztę drobno szatkuję. Marchew, pietruszkę i ziemniaki myję i obieram. Następnie warzywa kroję w plasterki lub kawałki. Kiełbasę i boczek kroję w kostkę. A cebulę obieram i siekam w półkrążki.
Wszystkie składniki umieszczam w dużej misce. Mieszam dokładnie wszystko i doprawiam do smaku przyprawami. Przekładam całość do dużego garnka wysmarowanego margaryną i wyłożonego liśćmi kapusty, delikatnie dociskam i przykrywam odłożonymi liśćmi kapusty.
Całość duszę pod przykryciem około jednej godziny. Podaję na gorąco. Posypuję koperkiem.
Wszystkie składniki umieszczam w dużej misce. Mieszam dokładnie wszystko i doprawiam do smaku przyprawami. Przekładam całość do dużego garnka wysmarowanego margaryną i wyłożonego liśćmi kapusty, delikatnie dociskam i przykrywam odłożonymi liśćmi kapusty.
Całość duszę pod przykryciem około jednej godziny. Podaję na gorąco. Posypuję koperkiem.