Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Pieczony pstrąg z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Ryby są zdrowe i smaczne trzeba je jeść.

Pieczony pstrąg z grzybami

Składniki:

Pieczony pstrąg z grzybami

 

  • 1 pstrąg(ok.350g)
  • 100 g cebuli
  • 5 g czosnku
  • 3 gałązki świeżego kopru
  • 3 gałązki świeżej pietruszki
  • 60 g masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczony pstrąg z grzybami
Z pstrąga wycinamy skrzela, myjemy i osuszamy. Masło mieszamy z solą, pieprzem posiekanym koperkiem i posiekaną pietruszką. Takim masłem smarujemy pstrąga w środku(pstrąga rozcinamy na pół). Grzyby czyścimy i kroimy na paski następnie na patelni rozgrzewamy troszkę mała lub oleju i je podsmażamy razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Doprawiamy je solą pieprzem i posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przesmażonymi grzybami faszerujemy pstrąga w środku(w rozcięciu). Następnie nagrzewamy piekarnik do temp.180st.C wkładamy rybę i pieczemy ok.20 min. Podajemy z frytkami lub pieczywem.

Tagi:

pstrąg